Pogoji poslovanja

Splošno

 1. Splošni pogoji spletne strani Caelum Natura so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S spletno stranjo Caelum Natura (v nadaljevanju samo »Caelum Natura«) upravlja posameznik in v trenutku objave pogojev poslovanja ni povezana z nobenim pravnim subjektom. Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje in uporabo spletne strani, pravice in obveznosti uporabnika in lastnika ter urejajo morebitni poznejši poslovni odnos med Caelum Natura in kupcem v primeru, ko bo karkšnokoli poslovno sodelovaje sklenjeno. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna druga pravila..
 2. Ti pogoji in določila urejajo uporabo vsebine spletne strani, ki jo je ojavil lastnik oz. skrbnik Caelum Natura. Ti predstavljajo celoten sporazum in razumevanje med Caelum Naturo in posameznikom, ki obišče spletno stran.
 3. Z uporabo vsebine se strinjate, da boste upoštevali vse pogoje, določene in opisane v tem besedilu.
 4. Caelum Natura lahko po lastni presoji kadarkoli spremeni pogoje in določila z ali brez predhodnega opozorila. Takšne spremembe veljajo za vse uporabnike s trenutkom objave pogojev na spletni naslov (URL): https://caelum-natura/pogoji-poslovanja. Odgovornost uporabnika je, da občasno prebere ta dokument ter tako zagotovi, da je uporaba vsebine med obiskom strani v skladu s temi pogoji.
 5. Caelum Natura lahko po lastni presoji odstrani ali izbriše uporabniške račune z ali brez predhodnega obvestila.

Vsebina, ponudba, pristojbine / plačila / računi

 1. Caelum Natura je zasebna lastnina posameznika Leon G. Miloševića (v nadaljevanju lastnik), ki je tudi upravičen lastnik vsebine, vključno s tekstovnim in fotografskim gradivom. Vse pravice do distribucije kakršnekoli morebitne ponudbe in / ali izdelkov na spletni strani, ki so ta trenutek ali bodo v prihodnosti na voljo za nakup, ima lastnik ali partnerski ponudnik. Lastnik si pridržuje pravico, da kadar koli spremeni ali prekine katerikoli vidik vsebine, vključno s fotografijami, informacijami, izdelki in promocijami.
 2. Vsi zneski (če ali kadar so) so navedeni in zaračunani v evrih € (EUR), razen če ni navedeno drugače.
 3. Caelum Natura uporablja sistem za obdelavo plačil in v tem trenutku sprejema samo plačila s kreditno kartico ali PayPal.
 4. Vsi odjemalci morajo uporabljati veljavne podatke o plačilu.
 5. Caelum Natura lahko po lastni presoji uporablja storitve izdajateljev kreditnih kartic, kot so VISA Account Updater in MasterCard Automatic Billing Updater za pridobitev posodobljenih podatkov o plačilu in obdelavo neplačanih računov.
 6. Caelum Natura lahko sprejme kakršne koli razumne ukrepe za preverjanje vaših podatkov o plačilu in registraciji ter zbira vsa plačila. Strinjate se, da boste plačali vse odvetniške honorarje in pristojbine za zbiranje, ki izhajajo iz kakršnih koli prizadevanj za pobiranje morebitnih zapadlih zneskov od vas v obsegu, ki ga dovoljuje zakon.
 7. Plačila vsebin zapadejo ob času naročila oz. kot je navedeno na računu. Kupec mora račun vedno poravnati v celoti.

Odgovornost uporabnika

 1. Ko ocenite, da boste uporabili vsebino Caelum Natura, boste morda morali izbrati uporabniško ime in geslo. Uporabniško ime in geslo sta informaciji, s pomočjo katerih dostopate do določene vsebine. Potrjujete in se strinjate, da ste odgovorni za zaščito podatkov za prijavo. V NOBENEM PRIMERU CAELUM NATURA NE ODGOVARJA ZA NEAVTORIZIRANO UPORABO ALI NEPRAVILNOSTI VAŠEGA UPORABNIŠKEGA IMENA IN/ALI GESLA.
 2. Naročniki / uporabniki so odgovorni za vzdrževanje natančnih informacij v računu, vključno s kreditno kartico in kontaktnimi informacijami v kolikor so kupec.

Prepovedano vedenje

 1. Vaša uporaba vsebine mora biti vedno v skladu s slovenskimi zakoni in zakonodajo vaše države.
 2. Caelum Natura ne dovoljuje kopiranja vsebine.

Pravila za komentiranje in objavljanje

 1. Seznam vsebin in vedenj, prepovedanih v komentarjih in / ali objavah na strani Caelum Natura:
 • Vsebina, ki prikazuje eksplicitno goloto ali povezuje s pornografijo, vsebino za odrasle, materiale s spolnostjo ali nedostojnim vedenje.
 • Vsebina, ki odobrava, vsebuje ali povezuje do pripomočkov ali drugih informacij, povezanih s piratstvom, bodisi v izobraževalne namene ali ne.
 • Vsebina, ki je grobo žaljiva za skupnost, vključno z očitnimi izrazi za rasizem, sovraštvo ali prekomerno vulgarnost in/ali objavljanje kakršnih koli nespodobnih, pretirano nasilnih, nadlegovalnih ali drugih spornih materialov.
 • Vsebina s katero koli obliko zlorabe otrok.
 • Vsebina, ki prodaja ali spodbuja izdelke ali storitve, ki so nezakoniti.
 • Vsebina, ki krši avtorske pravice, patente, blagovno znamko, storitveno znamko, trgovsko ime, poslovno skrivnost ali drugo pravico intelektualne lastnine katere koli tretje osebe.
 • Vsebine, ki spodbujajo goljufije na pošti, piramidne sheme ali druge nezakonite in goljufive dejavnosti.
 • Vsebina, ki objavlja ali razkriva osebne podatke ali zasebne podatke o tretjih osebah brez njihovega izrecnega soglasja.
 • Zlonamerno zbiranje ali drugače pridobivanje osnovne izvorne kode ali strukture ali zaporedja katere koli storitve, rešitve ali tehnologije na spletni strani Caelum Natura.

Privacy

 1. URL: https://www.caelum-natura.si/izjava-o-zasebnosti

Pridržane pravice

Caelum Natura si pridržuje pravice, da:

 1. Cenzurira vse uporabnike, ki se jih oceni za neprimerne.
 2. Pregleda katerikoli račun na spletni strani Caelum Natura
 3. Onemogoči katerokoli uporabniši račun na spletni strani Caelum Natura
 4. Po potrebi prekine vsebino zaradi tehničnih razlogov ali zaradi vzdrževanja.

Starostne omejitve

 1. Caelum Natura ne sprejema sporazumov in plačil oseb, ki niso dopolnile starost 18 let. Z registracijo vašega računa potrjujete, da ste stari točno ali več kot 18 let.

Instagram

Facebook

Kontakt

M

Hej prijatelj, ki si po srcu Indiana Jones in draga dama, ki si po srcu Lara Croft!

Spremljaj Caelum Natura na Facebooku in Instagramu. 

Follow on InstagramLike on Facebook

Pin It on Pinterest